Philippe Suchard počeo je proizvoditi čokoladu Suchard u svojemu rodnom gradu Serrièresu u blizini Neuchâtela u Švicarskoj.
Rođenje Milke: 19. ožujka robna marka Milka registrirana je kao zaštitni znak. Milka je kombinacija riječi mlijeko i kakao na njemačkome. Godine 1901. prva ploča Milka čokolade omotana je poznatim ljubičastim papirom.
Milka postaje sve omiljenija. Godine 1913. u tvornici u Lörrachu proizvedeno je 18 puta više čokolade nego 1880. godine
Logotip Milke sada je veći i zlatne je boje.
Milka počinje proizvoditi sezonske proizvode.
Ambalaža Milke ponovno se mijenja: logotip je sada bijel, a pozadina ljubičasta.
LOGOTIP MILKE POSTAJE REGISTRIRANI ZAŠTITNI ZNAK.
SLUŽBENA LJUBIČASTA Ljubičasta boja postaje službena boja ove robne marke.
Godine 1972. Young & Rubicam razvio je kravu Milka, a ona 1973. postaje središnja reklamna figura za MILKU.
MILKA JE VEĆA! Od 1977. ploče Milka čokolade dostupne su i kao velike ploče od 200 g i vrlo velike ploče od 300 g.
MILKA JE SADA DOSTUPNA I U OBLIKU SRCA.
NOVI IZGLED MILKE! Milka dobiva novi dizajn i logotip: krava i alpski svijet sve su više u središtu pozornosti.
MILKA POSTAJE SPONZOR SKIJANJA. Milka kravica prvi se put pojavljuje na kupu FIS Alpin u Lienzu. To je Milku pretvorilo u jednog od najpoznatijih sportskih sponzora.
MILKA SLAVI 100. ROĐENDAN!
MILKA TI POMAŽE POSTATI EKOLOŠKI OSVIJEŠTEN. Milka je sada dostupna u ekološki prihvatljivoj ambalaži flow pack koja zamjenjuje aluminijsku foliju.
Predstavljen je novi slogan kampanje: Usudi se pokazati nježnost
Milka „Nježnost dolazi iznutra“ – novi potpis marke jasno pokazuje da u svakoj osobi postoji nešto „nježno“, baš kao i u nježnoj Milka čokoladi od alpskog mlijeka.
Natpis Milka dobiva suvremen izgled i dojam.
Ploče Milka čokolade u prodavaonicama sada su dostupne u mat foliji. Nova ambalaža čokoladnih ploča jasnije ističe raznolikost vrsta čokolade Milka. Stražnja strana sa sastojcima i prehrambenim vrijednostima u većoj veličini slova potrošačima nudi sveobuhvatne informacije o proizvodima.
Milka koristi 100 % kakaa koji je potreban za proizvodnju čokolade iz programa održivosti društva Mondelez International, Cocoa Life.